Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tankokon lovaglunk a semmi közepén

Kisgyerekek és felnőttek is megmásszák a szovjet történelem sorba állított tankjait Csitában, az orosz távol-kelet kapujában, ahol nyüzsögnek az orosz katonák, turistának viszont igazán nem sok keresnivalója van. Egy szigorú tekintetű, kemény kőből faragott Lenin uralja a várost, kínai piacok műanyagszaga terjeng, és egy titokzatos zöld cső is felbukkan.

6 Tovább

A 160 éves láma és Lenin feje a buddhista oroszok központjában

Az oroszok által beolvasztott mongol nép, a burjátok földjén két örök életű ember hagyta ott a nyomát. Az egyik Lenin, akinek itt, Ulan-Ude városában található a legnagyobb szobra, a világ legnagyobb Lenin-feje. A másik az orosz buddhisták egykori vezetője, a 12. Pandito Hambo láma, aki a burjátok hite szerint 1927 óta szent tetszhalottként meditál lótuszülésben. Hogy a kettő hogy fér meg egymással? Utánajártunk a buddhista Oroszország központjában.

6 Tovább

Bandi a Bajkálban

Szibériát átszelő csapatunk a Bajkál-tó felfedezése után két fősre csappan, mivel egyikünknek sajnos haza kell térnie. Az elvesztett útitárs utáni kesergés viszont épp megfelelő idő arra, hogy előlépjen a homályból Bandi, rejtélyes negyedik társunk, aki titokzatos küldetésével Moszkva óta a hátizsákban lapul. Sixyt persze nem fogja pótolni, de három hét után épp ideje, hogy az olvasóknak is bemutatkozzon.

6 Tovább

Omult belezünk a Bajkál partján

A világ legmélyebb tavának különleges, egyedül itt élő halát sütni, főzni és füstölni is lehet, és ha jól készítjük el, mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána. Kipróbáltuk a frissen fogott, sült omult, és a füstölt omul két különböző fajtáját is: omulsütés sok-sok képpel a Bajkál-tó mellől.

6 Tovább

Szenvednek a paradicsomban a Bajkál elhagyott falvai

Oroszország egyik legcsodálatosabb helye az ivóvíz-tisztaságú Bajkál-tó, amelynek partján düledező faviskók, apró falvak sorakoznak az ország egyik legelhagyatottabb vasútvonala mentén. A víz ingyen van, a tó halat is ad bőséggel, a helyiek szerint mégis sivár itt az élet. Megkóstoltuk, kipróbáltuk, végigtúráztuk.

6 Tovább

Transz-Szibéria

blogavatar

Egy szál hátizsákkal a Csendes-óceánig.

Utolsó kommentek