Szibériát átszelő csapatunk a Bajkál-tó felfedezése után két fősre csappan, mivel egyikünknek sajnos haza kell térnie. Az elvesztett útitárs utáni kesergés viszont épp megfelelő idő arra, hogy előlépjen a homályból Bandi, rejtélyes negyedik társunk, aki titokzatos küldetésével Moszkva óta a hátizsákban lapul. Sixyt persze nem fogja pótolni, de három hét után épp ideje, hogy az olvasóknak is bemutatkozzon.

Ezennel bemutatjuk titokzatos útitársunkat, Bandit, aki vízum és vonatjegy nélkül, titokban lépte át az orosz határt, és azóta is velünk járja Oroszországot és Szibériát. Nem szúrták ki sem a határőrök, sem a vasúti biztonsági őrök, sem az utaskísérők, a jegyeket ellenőrző provodnyicák. Nem véletlenül: Bandi ugyanis egy apró, zöld-sárga gumihal.

A gülüszemű jószág azzal az elhatározással csatlakozott hozzánk a fél világot átszelő utunkra, hogy végre túllép a fürdőkádak és zuhanytálcák világán. Bandi nagy álma, hogy úszni fog a Csendes-Óceánban, és mi megígértük neki, hogy Vlagyivosztokban ezt az álmát teljesíteni is fogjuk. Igaz, azóta több útitársunk is figyelmeztetett, hogy a város partjait nem teljesen az óceán, inkább csak a Japán-tenger mossa, de ezt az információt nem kötöttük Bandi orrára.

Annál is inkább, mert a kedves gumihal igényeit eddig teljes mértékben teljesítettük – Oroszország legnevezetesebb vizeiben mártózhatott meg, legendás folyókat vehetett szemügyre, a legelegánsabb szükőkutakban zuhanyozott, és még őskori rokonait is felkutathatta. Bandi kalandjai majdnem olyan izgalmasak, mint a mieink, ezért alább egy kis képösszeállítással mutatjuk meg, merre járt eddig.

Moszkvában, a GUM állami áruház híres szökőkútjában, amely idegenvezetőnk szerint az előző rendszerben az orosz fővárosba érkező külföldiek legismertebb találkahelye volt.

Moszkvában, a halász és az aranyhal szobránál.

Szuzdalban, az arany gyűrű templomokkal teli városán átfolyó patak hűsítő vizében.

Nyizynyij-Novgorodban, a Volga felett.

Jekatyerinburgban, Michael Jacksonnal a város sétálóutcáján.

Novoszibirszkben a bébimamuttal és az ősök csontvázaival.

Novoszibirszkben, Bandi őskori rokonaival.

Krasznojarszkban, az egyik városi szökőkűt vizében.

A Bajkál-tóban, valahol Marituj és Baklany között.